Aki olvasta a tegnapi posztomat, az bizonyára már képben van csirke-ügyileg, aki nem, annak csirkejelmezben hat fekvőtámasz, aztán természetesen bekapcsolódhat laza kalandozásunkba. A helyzet az barátaim, hogy kedvelt szárnyasunk az állatkert tágas udvara helyett a bevásárló listán landolt, de hozzá kell tennem, igen előkelő helyen. Hiszen, gondoljunk csak bele, egy jó rántott csirke, paprikás csirke nokedlivel, egy szép nagy grillcsirke salátával, szójás pácban, fokhagymás tejfölbe áztatva, hmmmm, pukkanjanak azok a nyálbuborékok!
De nem csak a mi konyháinkban dübörög a csirke láz, úton útfélen illatos hamburgerek, szendvicsek, bucik sorakoznak a büfékben, gyorséttermekben, a sarkon és a plázákban, fáradt és friss olajok visítanak egy csinos combért, török barátaink pedig alig várják, hogy pár nyesedéket a gyrosunkba dobáljanak.
Mi pedig betérünk hozzájuk, és hagyjuk, hogy ez a kis sápadt húsú kamasz tyúk, boldoggá tegyen minket. Ilyen csirke oázisok a Csirke-fogó éttermek is. A Kft. 1989-ben kezdte működését, és való igaz, a ’90-es évek nagy slágere lett. Én személy szerint meg voltam érte veszve. Sajnos mikor újra beleharaptam a szezámos zsemlébe, nem éreztem azt, mint akkor. Vagy én nőttem fel, vagy a csirke. 
A Bajcsy-Zsilinszky úti gyorsétterem hétkor zár, mi 6 óra 50 perckor csúsztunk be a felmosott egységbe és könyörögtünk ki két szendvicset. A lányok nagyon kedvesek voltak, türelmesen felsorolták, melyik szendvicsben mi van. Ráböktünk egy extra és egy speciál elnevezésű szendvicsre. Ezek a basic szendvicsek olyan 700 forint körül vannak, és ehhez jönnek az egyéb feltétek, bacon, sajt, máj, saláta, miazmás. Éreztem, hogy kihúztuk volna a gyufát, ha ott akarnánk megenni, ezért elvittük a zsákmányt papírtasakban, light kólával a hónunk alatt, előtte viszont gyorsan meglestük a csirkét a tasakban:
Aztán meglestük a lámpafénynél is. Rántott csirke, fhlanszia saláta, pirított hagymakarikák, paradicsom, uborka. Előre szólok, lehetetlenség úgy megenni, hogy ne kelljen utána órákig a vacsora darabjait ráznod a dzsekid ujjából. 
Beleharaptam, és mint említettem, semmi különös, finom volt, de a paradicsomot el kellett távolítani, a francia saláta nem vágott minket a pad alá, a husi megjárja, a zsemle pedig, ha nem is éppen a sütőből lett kikapva, de tulajdonképpen friss volt. Egy ilyen szendvics arra jó, hogy tök éhesen kettő és fél perc alatt befald, és utána hat percig letisztogasd magadról és a melletted ülőkről.
Általános észrevételem, hogy lehetne egy kicsit újítani, több friss salátát használni, és talán az elviteles csomagolást átgondolni. Ennek ellenére kulturált, tiszta hely a Csirke-fogó (a pad is) sokféle fogás van és nagyon kedvesek. Ez pedig elképesztően jól tud esni. Legyünk hát mi is kedvesek a csirkékkel és mondjunk nemet a ketreces tartásra! Meg a világbéke, ugye…